Boot Camp succes

P1100521De eerste Aardwerk Boot Camp is afgelopen zondag succesvol afgesloten. Deelnemers blij en tevreden naar huis. Met afspraken voor vervolg komende maand.

Vooral het praktische werk en de optredens van Chef Erling sprongen er uit als zeer gewaardeerde hoogtepunten.


 

We hebben onder andere meer dan honderd struiken geplant in Esp, een van de laatst overgebleven historische landbouwgronden van Eindhoven. Zoals meidoorn, sleedoorn en wegedoorn, planten met eetbare bessen die gewaardeerd worden door mensen en vogels. Met dank aan Frank Verhagen en Tom van Duuren voor hun gewaardeerde medewerking en het leveren van de planten.

Dit veldwerk legde heel praktisch het verband tussen natuurontwikkeling, landschapsbeheer, biodiversiteit en duurzame opbrengst voor mens en natuur.

P1100574

De Boot Camp formule krijgt nu een vervolg in de vorm van maandelijkse weekend-modules. Hierbij krijgen gevorderde deelnemers de gelegenheid to verdieping van kennis, vaardigheden en inzicht en kunnen beginners op hun eigen niveau instromen. Elk weekend heeft een eigen thema. We maken gebruik van “leren door doen”, praktisch vormgeven aan duurzaamheid in je eigen leven en dat van je omgeving (stad, buurt, natuur en landschap). Zie de jaarcursus Urban Farming / Stadslandbouw.

Leave a Reply