Microbe Magic Wheel of Fortune

There Is Something Like A Free Lunch!

A series of four playful/artful FREE lunch time interventions on microbes and their essential role in everyday life. The hart and soul of soil fertility, drivers of biodiversity and eco system services.

How can you as private individual in your own home, garden and office make a huge difference in creating and developing healthy and alive soils and eat gourmet meals as a fringe benefit? Contribute to nature and landscape management in urban, peri-urban and rural environments using very simple techniques you can learn in half an hour. You get a take-away grow kit and a gourmet tester of the finished product during each session.

Choose from different kinds of mushrooms, yoghurt, sauerkraut, sourdough or kumbucha. Give the Microbe Magic Wheel of Fortune a whirl for a surprise workshop! Or just collect them all.

Workshops are in English or Dutch – All expats, global thinkers local actors welcome!

Location: Plug In City, Strijp-S, Eindhoven

When: Dutch Design Week 17 – 25 October 2015, from 12:15h till 12:45h.
Exact dates to be announced.

Limited places (15 max). Early registration advised. Or just rock up at the urban garden in the centre of Plugin City.

[Nederlands]

Een serie van 4 speels educatieve GRATIS lunchtijd mini workshops met aandacht voor de rol en functie van microben in biodiversiteit, ecosysteemdienten. Hoe je met heel simpele middelen als vrijwilliger (individuele burger in eigen huis, tuin, keuken, kantoor, straat in het park en bos) pragmatisch kan bijdragen aan een levendige en gezonde bodem en er nog lekker van kan eten ook. Deelnemers gaan naar huis met een praktische handleiding en een starter kit voor het kweken van paddestoelen, yoghurt, zuurkool, zuurdesem en kombucha. Deze hebben naast de functie van het verwerken van organisch restval uit de keuken tot gezonde lekkernij ook nog een tweede en derde leven als super compost in tuin en (stads)natuur en als nieuwe bloemen, struiken, bomen, groenten, fruit en kruiderijen. Win, win win voor mens, natuur en landschap. De workshops zijn op zichzelfstaande evenementen, kunnen los van elkaar of in combinatie gevolgd worden.

Workshops in het Engels en Nederlands. Alle expats, globale denkers en locale doeners van harte welkom!

Locatie: Plugin City, Strijp-S, Eindhoven

Wanneer: Dutch Design Week, 17 – 25 oktober 2015, van 12:15u – 12:45u.
Exacte data volgen nog.

Beperkte plaatsen beschikbaar. Vroeg reserveren aanbevolen. Of kom gewoon langs bij de centrale stadstuin in Plugin City.