Zomerschool

drosteeffectDit jaar introduceert Aardwerk de Zomerschool, twee (residentiële) proefweken voor mensen die professioneel in duurzame ontwikkelingseducatie aan de slag willen.

Aanmelding is NU open.

Voorproeverij

Zomerschool is een voorproefje op de nieuwe 4-jarige beroepsopleiding die dit jaar van start gaat. De opleiding is niet gesubsidieerd. We werken aan een geïntegreerde opleiding op MBO, Bachelor, Master en PhD niveau maar we zijn nog(!) niet aangesloten bij een erkende onderwijsinstelling. Wel hebben we warme contacten in ons netwerk met bijvoorbeeld de Fontys Lerarenopleiding en het European Permaculture Teachers partnership. Het vooruitzicht op dit moment is dat afgestudeerden een uitgebreid profiel en certificaat ontvangen maar geen erkend diploma of graad. Dat kan in de loop van de tijd veranderen.

Zomerschool past permacultuur vormgevingsfiliosofie in de praktijk toe. Het is een opleiding waarin je je bekwaamt om een zomerschool te organiseren, plannen en uitvoeren. Het Droste-effect is ons niet vreemd 😉

Vooraankondiging

Zomerschool vind plaats ergens in augustus 2014. Lokatie en data volgen later.

In de eerste week ligt de focus op permacultuur en de wetenschappelijke achtergronden daarbij. In deze week proeven we vooral van het ontwerpen en uitvoeren van primaire productiesystemen, welke het functioneren van een lerende gemeenschap mogelijk maakt.

De tweede week ligt de aandacht vooral bij educatie en gedragsverandering.

In beide weken is vormgeven en esthetisch ontwerpen de rode draad.

Je kan één of twee weken meedoen. Volg je beide weken dan kan je de cursus afsluiten met een internationaal erkend (binnen de permacultuurwereld) PDC certificaat.
Kosten per week: ergens tussen de €350 en €500 – terug te vorderen bij inschrijving voor de 4-jarige opleiding.

Programma volgt binnenkort (voor 10 april).

Als als eerste wilt horen wanneer en waar het te doen is, kan je je vrijblijvend melden via email.