Statia :: PinR Vacature

P1050863Vanaf april 2014 is er voor een half jaar een vacature als Permanaut in Residentie op Sint Eustatius. Het is een onbetaalde positie bij een project van Aardwerk in de Miriam C. Schmidt Botanical Garden. Als het wederzijds bevalt kan je elk jaar tot 2016 voor zes maanden meedoen in de rotatie van PinR op Statia (en mogelijk een nieuwe plek in Europees Nederland).

We zijn op zoek naar kandidaten met enige jaren ervaring in permacultuur. Ervaring in de tropen is meegenomen, maar geen voorwaarde.

Engels is voertaal op het eiland. Een goede beheersing van Engels is een must.

De PinR is een onbetaalde positie, maar je deelt in de opbrengst van de botanische tuin en hebt gratis huisvesting – in tent of groepsverblijf met stagiaires van STENAPA.

Het project is een stevige uitdaging in het realiseren van permacultuur in de publieke ruimte, specifiek in semi-aride tropisch klimaat op een klein (±30 km²) in Caribisch Nederland.

De Botan

De botanisch tuin bestaat in 2014 15 jaar. Een terrein van 5 ha op de oostelijke (loefzijde) van de Quill vulkaan – de Atlantische kant van het eiland. Met schitterend uitzicht op het buureiland St. Kitts.

Naast de Sense Arbors zijn er ook een Children’s Garden, Fruit Garden, Chill Out Garden, Palm Garden, Medicinal Garden, Historical Garden (gepland) en Lookout Garden. Verder is er een Service Area met o.a. keuken, schuur, toiletten, shade house, moestuin en kampeerplekken voor staf.

Botan Base Map

Lees meer over het project elders op deze site.

Solliciteer nu

Sollicitatie met CV en motivatie graag per email aan leo@aardwerk.org.
Graag voor de kerst, 24 december 2012, inleveren. Daarna, uiterlijk binnen twee weken, nemen we contact met je op.