Coming Up: Winter 2015-2016

english

Photo courtesy of HTC Community GardenOnder voorbehoud

  • Lunchworkshops rond paddestoelen kweken en fermentatie op de aanrecht, o.a. bij High Tech Campus en Technische Universiteit Eindhoven. Vanaf oktober 2015
  • Jaarcursus stadstuinieren – start in maart 2016
  • Aardwerk Boot Camp: duurzaam ontwerp voor Het Goede Leven, met o.a. permacultuur, biomimicry, blue economy en the natural step. Met deze cursus kan je het internationaal erkende PDC certificaat behalen – start in december 2015
  • GreenDragons Boot Camp: opleiding voor docenten in duurzame ontwikkeling. Met zowel real-world als online leren. Speciaal voor mensen die een hekel hebben aan school maar wel houden van avontuur. Boot Camp is de introductie op een 4-jarig programma op MBO, Bachelor, Masters en Doctoraal niveau. Start: 13 oktober 2015.

Introductiemiddag (gratis) bij Plugin City, Strijp-S, Eindhoven tijdens Dutch Design Week 17 t/m 25 oktober 2015. Details volgen.

Speciaal voor expats zijn de cursussen ook in het Engels beschikbaar.

Vanaf 1 oktober kan een Groen en Doen Voucher aangevraagd worden voor het deelnemen aan de jaarcursus. Beschikbaar zolang de voorraad strekt en je aan de voorwaarden voldoet. Zie ook: groenendoen.nu. Dit jaar in het thema “Natuurcombinatie” – met aandacht voor het sociaal/economische nut voor onze maatschappij. Voor iedereen die zich als vrijwilliger inzet voor natuur in stad en land en behoefte heeft aan opleiding en verdieping.

Als je een voucher nodig hebt, helpen we je graag bij de aanvraag.
Stuur een mailtje voor meer informatie.

IMG_20140404_18522841f730Preliminary programme

  • Lunchworkshops about growing mushrooms and fermentation at the kitchen counter, e.g. at High Tech Campus and Technische Universiteit Eindhoven. From October 2015
  • Year Course Urban Gardening – starting in March 2016
  • Aardwerk Boot Camp: Sustainable Design for the Good Life, with e.g. permaculture, biomimicry, blue economy and the natural step. This course qualifies for the internationally recognised PDC certificate – start in December 2015

Introduction afternoon (free) at Plugin City, Strijp-S, Eindhoven during Dutch Design Week 17 through 25 October 2015. Details to follow.

Especially for expat workers, students and their partners these workshops and courses are available in English.

From 1 October Groen en Doen Voucher can be applied for to attend the year course (almost) for free. Vouchers are available in a limited number and contingent on certain conditions. Also see: groenendoen.nu (in Dutch only). The theme this year is “Nature combination” – with a focus on the social and economic value of natural resource management for our human society. For everybody volunteering in urban and rural natural resource management and looking for training and further education.

When you’d like to apply for a voucher we may be able to assist you. Please send an email for more information.