GreenDragons II

Dragon5 Studenten van de Fontys Lerarenopleiding zijn druk bezig met het ontwerpen van een profielgereedschap voor het GreenDragons educatieve permacultuur rollenspel. Ze bouwen voort op eerdere projecten zoals het scenario project van vorig jaar en het competentiekaart project van het jaar daarvoor.

GreenDragons is een project rond de ontwikkeling van een educatief rollenspel. In het spel kunnen de deelnemers permacultuurvaardigheden op een speelse manier ontdekken en oefenen. Het spel kan als bordspel of computerspel gespeeld worden. Als real-life spel geeft het een extra realiteitsdimensie. Het rollenspel gebruikt het Pathfinder model als basisregels en de competentiekaart permacultuur als inhoudelijke richtlijn.

Het spel zal o.a. een plaats vinden in de Aardwerk Academie (permacultuur docentenopleiding) die in april 2014 van start gaat. GreenDragons is ook onderdeel van het EPT games project.