Elan Flach – gastdocent PDC 2011

Elan is geïnteresseerd in de wildere wegen van de permacultuur en het opeten van haar vijanden. Haar favoriet is pizza met zevenblad en mozzarella.

De eerste keer dat ze met permacultuur in aanraking kwam was op het Loreley Witch Camp 2007, in een introductiecursus met Baruch en Fortuna.

Aansluitend studeerde ze aan de Design Academy Eindhoven, waar ze zich specialiseerde in Mens en Publieke Ruimte. Daar leerde ze het rechte pad van de rede te verlaten en de meer chaordische samenhang te zien in het wereldwijde web van wonderlijkheid. Ze verwierf de vaardigheden ‘verder kijken dan je neus lang is’ en ‘door de bomen het bos zien’; speelse ontwerptechnieken die ze graag zou willen delen tijdens deze Permacultuur Design Cursus.

Naast haar studie vrijwilligde ze bij Aardwerk, werkte ze mee aan permablitzen en was medeoprichter van een permaculturele boekenclub. In mei 2010 nam ze deel aan de ‘Permacultuur Leraren Cursus met Transitie Initiatieven’ in Friland (DK), geleid door Annemarie Brookman (‘Food Forest” Australië) en Paul Hendriksen (medeoprichter Transition Town Deventer).

De lokroep van een simpel leven bleef trekken en voor haar 33ste verjaardag gaf ze zichzelf de vrijheid cadeau om te worden wie ze wilde zijn. Ze is nu bezig te verhuizen naar Friland, een alternatieve commune in Denemarken. Daar hoopt ze een klein strobalenhuis te bouwen en haar dagen te slijten met het managen van haar achtertuin en het toveren met textiele technieken.