Community Garden Learning Experience

Dit is onze basis. Buurtmoestuinen leveren gezonde locale bio-based producten die worden ingezet voor de realisatie van andere activiteiten.

We mikken op een breed publiek, zijn international-vriendelijk en slaan een brug tussen Nederlands sprekende mensen en anderstaligen.

Deelnemers genieten de voordelen van de buurtmoestuinbeleving, waarbij op professionele wijze de verzorging van de tuin verzekerd is. Mee-tuinieren mag, maar is geen voorwaarde voor het genieten van de ambiance, voedsel en programma activiteiten.

De buurtmoestuinen zijn in principe altijd open voor publiek. Leden genieten extra voordelen, zoals korting bij evenementen, workshops en voedselpakketten met bezorging en exclusieve recepten.

  • High Tech Campus Community Garden (HTC CG)
  • Technische Universiteit Eindhoven Community Garden (TU/e CG)
  • Proeftuin Meerhoven | Park Forum (PMPF)

Learning Experience

Leven in de tuin en de gemeenschap daar omheen is de basis van ons leer-programma. Geen formele instructie of onderwijs. Geen hierarchisch onderscheid tussen studenten en docenten: iedereen leert zelf-verantwoordelijk en zelf-sturend.

We helpen elkaar onze talenten te ontdekken, grenzen te verleggen en vaardigheden te verfijnen. Een van de hulpmiddelen is een profiel, een soort dashboard voor je kennen, kunnen en zijn. Soms kunnen we vereisten voor -aspecten van- “formele” opleidingen afvinken, zoals een stage beoordeling, een permacultuur certificaat of diploma en dat doen we dan ook als je dat belangrijk vindt.

We begeleiden studenten van diverse opleidingen bij hun stage of project op MBO, HBO of WO niveau. Wie meer wil weten over duurzame (talent) ontwikkeling is altijd welkom. Ook en misschien wel speciaal voor mensen die het helemaal gehad hebben met het reguliere onderwijs, school drop-outs, thuiszitters etc. Vraag naar de mogelijkheden.

Meer formele opleidingsactiviteiten die we in het verleden gedaan hebben zoals PDC’s en cursussen voor gevorderden doen we niet meer.