Proeftuin Meerhoven van start

Op 10 januari 2017 werd Proeftuin Meerhoven Coöperatie opgericht, een initiatief van Aardwerk. De proeftuin is geland in Park Forum Oost, met ongeveer 1600m2 braakliggend industrieterrein beschikbaar gesteld voor deze buurtmoestuin door gemeente Eindhoven.

Het ontwerp is gebaseerd op drie grote cirkels waarbinnen kleinere cirkels de plantbedden vormen. We gaan bij de inrichting uit van een basis van vaste planten – groentes, klein fruit, kruiden en paddestoelen. We werken met permanente bodembedekkers, natuurlijke meststoffen en combinatie-teelt.

Het doel van het project is de leden van de coöperatie te bedienen met het genot van de “buurtmoestuin beleving”: lekker buiten bezig zijn, mensen ontmoeten in een ongedwongen sfeer, gezond en lekker eten van verse producten. Wie wil mee tuinieren is van harte welkom natuurlijk. Daarbij zorgen sommige leden voor een professionele aanpak en optimale verzorging van de tuin. Ze helpen andere leden die graag de kneepjes van het vak willen leren, of gewoon lekker bezig willen zijn met aarde, planten en bloemen.

Daarnaast is de tuin een rustpunt voor iedereen die in Park Forum woont of werkt. Wandelen in je lunchpauze? Dan kan je bij ons binnenlopen en gebruik maken van de picknick-plek, een vers blaadje sla of een lekkere aardbei plukken en opeten.

Iedereen kan de Proeftuin ondersteunen met een gift, een uurtje meewerken of door lid te worden. Meer informatie kan je vinden op de website van de coöperatie.