BioArt @ Van Abbehuis?

Het Van Abbehuis, tegenover het Van Abbemuseum aan de Bilderdijklaan in Eindhoven. Een markant gebouw met een rijke historie in kunst en cultuur. MAD emergent art center, een van de partners van Aardwerk, gaat een nieuw programma maken voor activiteiten in het Van Abbehuis dit jaar.

Wellicht is er ook een gelegenheid om een langlopende ambitie van Aardwerk te realiseren: een tuin met BioArt installaties. Een ontmoeting van biologie en esthetica. De natuur is voor veel kunstenaars voorbeeld e inspiratie. De natuur raakt bij veel mensen de kunstzinnige of zelfs spirituele snaar. In de natuur gaan functie, esthetica en humor hand-in-hand.

De tuin rond het Van Abbehuis ligt duidelijk in het zicht van het passerende publiek. Met enkele markante bomen, een gazon en plantbedden. Een interessant decor voor kunst en installaties met de natuur als medium.