Mooi compliment

Onlangs kwam ik bij wat surfen over internet een fraai wervende tekst tegen van collega-permacultuurdocent Bert Crabbé, uit het Belgische Leuven. Een heel leuke vent die in 2011 bij mijn PDC in Boxtel deelnam als “waarnemer” – een goed gebruik in permacultuurland om je te verdiepen in hoe andere docenten werken.

Naast mijn cursus in Boxtel bezocht hij voor zijn diplomawerk ook cursussen bij gerenommeerde docenten in Engeland, Wales en Frankrijk. Komend jaar augustus/september geeft hij zelf een PDC cursus in België.

Heb jij dat ook wel eens: goh, dit is een pakkende tekst, klinkt reuze bekend… Dat had ik bij het lezen van de aankondiging van Bert’s PDC voor 2013. Nou, even Googlen voor de zekerheid… waar ben ik dat eerder tegen gekomen. Resultaat: een persbericht bij PermacultuurAdvies over een (mijn!) PDC cursus bij De Twaalf Ambachten in Boxtel, een PDF foldertje over dezelfde cursus en natuurlijk de website van Bert.

Ik vat het maar op als een compliment. Bert is immers een heel kritische permanaut. Dat hij mijn teksten prefereert boven de andere permacultuurdocenten die hij ontmoet heeft, vleit mij zeer. Bedankt Bert!

Misschien moet ik de zelfde tekst nog maar eens gebruik om de nieuwe cursus in Boxtel aan te kondigen. Daar moet ik dan wel even aan sleutelen want het wordt een internationale cursus met Engels als voertaal.