Inspiratiemiddag Buurtmoestuin

poster inspiratiemiddag maart2015Tweede inspiratiemiddag in de aanloop naar het permacultuur boot camp in augustus. Weer in het charmante en gastvrije Buurtkantoor Doornakkers-West.

Voor de liefhebbers hebben we een prachtige film in de aanbieding: Dirt! The Movie – taal: Engels met Nederlandse ondertitels.

We demonstreren een recept voor bodemlasagna, een natuurlijke methode de bodem van je buurtmoestuin te verrijken.

Mensen die interesse hebben in het samen omtoveren van (een deel van) de binnenruimte van het Sint Joseph Stadslab terrein tot buurtmoestuin, zijn van harte uitgenodigd voor een rondetafel-gesprek. Doel van het gesprek is te komen tot een concreet aktieplan dat al dit voorjaar uitgevoerd zou kunnen worden. We erkennen en waarderen daarbij het mooie voorbeeld van de bestaande moestuin bij het St. Josephklooster en de mensen die daar bij betrokken zijn. We gaan samen op zoek naar mogelijkheden voor continuïteit, sociale innovatie en een duurzaam economisch model. We kunnen verbindingen maken met andere initiatieven binnen het gebied en wederzijdse ondersteuning, denk bijvoorbeeld aan de bestaande kinderopvang, seniorenhuisvesting, multicultureel sociaal koken en cursuswerk. Dit rondetafelgesprek start om 14:00uur.

PLUS: wat verder ter tafel komt, wat je zelf meebrengt.

Locatie: Buurtkantoor Doorakkers-West, ingang Paul Krügerlaan.

Van 13 – 16uur op 20 maart 2015

Toegang: gratis